Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi recept

Túró rudi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 16 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • (ha nagyon száraz, egy kis tejjel lazíthatjuk)
    • kb. 2-3 evőkanál kakaópor (én mindig a színe alapján adagolom)

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg cukor (de ez is ízlés dolga)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • pici citromlé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • 1 tábla étcsoki

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, egy jól nyújtható tésztát kapunk.

    Kinyújtjuk, beleigazítjuk a kivajazott őzgerincformába.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ha túl híg, egy kis grízt adhatunk hozzá.

    Rátöltjük a tésztára, a széleket ráhajtogatjuk.

    180 fokon kb. 40 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát!

    Ha kihűlt, bevonjuk csokival, majd megvárjuk, míg teljesen rádermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá