Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tündér süti recept

Tündér süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só

    Krém:

    • 2 csomag puncs ízű főző pudingpor
    • 5 dl tej
    • 9 ek cukor
    • 450 g tejföl
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • rum aroma (ízlés szerint)
    • piros ételszínezék (pár csepp)

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és még forrón hozzáadjuk a tejfölt, a keményre felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk óvatosan, majd a rum aromával és az ételfestékkel ízesítjük, színezzük. Jól keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.

    Tészta készítése:

    A lisztet a hideg, felkockázott margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőpor, a csipet sót és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk.

    Egy 20 x 36 cm-es tepsit kivajazunk, és kilisztezünk (vagy sütőpapírral borítjuk). A tésztát 2 részre osztjuk kb. 60-40%-os arányban. A nagyobbik cipőt a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Erre ráöntjük a krémet, majd a megmaradt tésztából rudakat sodrunk, és rácsosan (ferdén) a krémre sorakoztatjuk.

    180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára. Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá