Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és még forrón hozzáadjuk a tejfölt, a keményre felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk óvatosan, majd a rum aromával és az ételfestékkel ízesítjük, színezzük. Jól keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a hideg, felkockázott margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőpor, a csipet sót és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk.
Egy 20 x 36 cm-es tepsit kivajazunk, és kilisztezünk (vagy sütőpapírral borítjuk). A tésztát 2 részre osztjuk kb. 60-40%-os arányban. A nagyobbik cipőt a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Erre ráöntjük a krémet, majd a megmaradt tésztából rudakat sodrunk, és rácsosan (ferdén) a krémre sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára. Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.