Tündér süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 5 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 2 csomag puncs ízű főző pudingpor
  • 5 dl tej
  • 9 ek cukor
  • 450 g tejföl
  • 5 tojásfehérje
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • piros ételszínezék (pár csepp)

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

Krém készítése:

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és még forrón hozzáadjuk a tejfölt, a keményre felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk óvatosan, majd a rum aromával és az ételfestékkel ízesítjük, színezzük. Jól keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.

Tészta készítése:

A lisztet a hideg, felkockázott margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőpor, a csipet sót és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk.

Egy 20 x 36 cm-es tepsit kivajazunk, és kilisztezünk (vagy sütőpapírral borítjuk). A tésztát 2 részre osztjuk kb. 60-40%-os arányban. A nagyobbik cipőt a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Erre ráöntjük a krémet, majd a megmaradt tésztából rudakat sodrunk, és rácsosan (ferdén) a krémre sorakoztatjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára. Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.