Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tönkölykeksz naranccsal és mandulával recept

Tönkölykeksz naranccsal és mandulával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
    • 15 dkg vaj (vegán változatban használj kókuszzsírt)
    • 4 ek datolyacukor (ha édesre szeretnéd 10 dkg nád vagy datolyacukrot tegyél bele)
    • 4 ek datolyaszirup
    • csipet só
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1,2 (esetleg 1,7) dl folyadék (a narancs leve + víz) apránként add hozzá, akkor nem tévedhetsz
    • 1 narancs reszelt héja
    • fahéj, gyömbér, őrölt kardamom

    Elkészítése:

    Keverd el egy tálban a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a narancs levét és a vizet (egy lágy, nyújtható tésztát fogsz kapni).

    Tedd hideg helyre a tésztát rövid időre (15 – 20 perc), majd lisztezett felületen nyújtsd és szaggasd ki belőle a formákat.

    Tedd sütőpapíros tepsire és 180 fokosra előmelegített sütőben süsd meg. Ha édesre szeretnéd akkor a forró kekszeket szórd meg por nádcukorral.

    Az kekszek puhák és néhány napig dobozban is tárolhatod őket.

    Tipp:

    Karácsonyra még egy nagyon jó kis keksz annak, aki szeretne igazán egészséges kekszet tenni az asztalra.

    Ez a keksz kevés zsiradékot és kevés datolyacukrot tartalmaz (én rendes cukrot nem is teszek bele). Aki nem szereti annyira a natúr ízeket, tehet hozzá több édesítőt, illetve a hangulata és az édesség kedvéért lehet porcukrozni. Kivételesen a karácsony miatt én is ezt tettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá