Tiramisu szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 1 mk 3-az 1-ben kávé
- csipetnyi só
Krém:
- 80 g vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 4 ek ristálycukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 10 g habfixáló
- 1 mk 3-az 1-ben kávé
Tetejére:
- 7 babapiskóta
- 1,5 dl tej
Szóráshoz:
- kakaópor
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak. Közben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény a hab, akkor egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk.
Kevés vízben a kávét feloldjuk és a masszához keverjük, végül a lisztet is beledolgozzuk óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Amikor megsült, akkor rácsra téve hűtsük ki.
Krém:
A krémhez a pudingport a cukorral, kávéval összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük teljesen.
A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül 1 dl habtejszínt óvatosan a krémbe forgatunk.
Összeállítás:
A megsült, kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk és a krémet ráhalmozzuk, majd egyenletesen elkenjük.
A tejben a kávét feloldjuk, majd a babapiskótákat belemártjuk és a krém tetejére ritkásan sorakoztatjuk.
Végül a megmaradt tejszínhabot habzsákba töltjük és a babapiskóták tetejét dekoráljuk, majd kakaóporral meghintjük.
Tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »