Tiramisu szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 1 mk 3-az 1-ben kávé
- csipetnyi só
Krém:
- 80 g vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 4 ek ristálycukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 10 g habfixáló
- 1 mk 3-az 1-ben kávé
Tetejére:
- 7 babapiskóta
- 1,5 dl tej
Szóráshoz:
- kakaópor
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak. Közben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény a hab, akkor egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk.
Kevés vízben a kávét feloldjuk és a masszához keverjük, végül a lisztet is beledolgozzuk óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Amikor megsült, akkor rácsra téve hűtsük ki.
Krém:
A krémhez a pudingport a cukorral, kávéval összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük teljesen.
A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül 1 dl habtejszínt óvatosan a krémbe forgatunk.
Összeállítás:
A megsült, kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk és a krémet ráhalmozzuk, majd egyenletesen elkenjük.
A tejben a kávét feloldjuk, majd a babapiskótákat belemártjuk és a krém tetejére ritkásan sorakoztatjuk.
Végül a megmaradt tejszínhabot habzsákba töltjük és a babapiskóták tetejét dekoráljuk, majd kakaóporral meghintjük.
Tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk.