Tiramisu szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Elkészítése:
A piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni.
Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a zselatinnal. A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgát kikeverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponét is.
A forró pudingba belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a tojás sárgás krémsajtot és végül a keményre felvert habtejszínt is.
Beleforgatjuk a felkockázott piskótát. A másik piskótát visszatesszük a tepsibe, meglocsoljuk rumos kávával, majd rásimítjuk a krémet.
Tetejét kakaóval megszórjuk, majd pár órára hűvös helyre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.