Tiramisu szelet recept
Elkészítése:
A piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni.
Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a zselatinnal. A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgát kikeverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponét is.
A forró pudingba belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a tojás sárgás krémsajtot és végül a keményre felvert habtejszínt is.
Beleforgatjuk a felkockázott piskótát. A másik piskótát visszatesszük a tepsibe, meglocsoljuk rumos kávával, majd rásimítjuk a krémet.
Tetejét kakaóval megszórjuk, majd pár órára hűvös helyre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

