Tiramisu szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 12 tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 6 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 50 dkg mascarpone
  • 6 ek cukor
  • 2 ek étkezési zselatin
  • 3 dl habtejszín

Locsoláshoz:

  • rumos kávé

Elkészítése:

A piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni.

Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval.

A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben a zselatinnal. A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgát kikeverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponét is.

A forró pudingba belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a tojás sárgás krémsajtot és végül a keményre felvert habtejszínt is.

Beleforgatjuk a felkockázott piskótát. A másik piskótát visszatesszük a tepsibe, meglocsoljuk rumos kávával, majd rásimítjuk a krémet.

Tetejét kakaóval megszórjuk, majd pár órára hűvös helyre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.