Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes–citromos piskótatekercs recept

Tejszínes–citromos piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • 1 mk sütőpor

    A piskóta lekenéséhez:

    • 5 ek házi, jó sűrű baracklekvár

    A krémhez:

    • 8 dkg finomliszt
    • 5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Először a krémet készítjük el. A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni!

    A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is és jól kihabosítjuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

    Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.

    Kibélelünk egy tepsit (37*32 cm) szilikonos sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd elsimítjuk.

    180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük, majd a konyharuhában hagyjuk kihűlni.

    A piskótát kivesszük a konyharuhából és lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém 3/4-ed részével kenjük le és feltekerjük.

    A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá