Tejszínes–citromos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
- 5 ek házi, jó sűrű baracklekvár
A krémhez:
- 8 dkg finomliszt
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Először a krémet készítjük el. A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is és jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.
Kibélelünk egy tepsit (37*32 cm) szilikonos sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük, majd a konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskótát kivesszük a konyharuhából és lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém 3/4-ed részével kenjük le és feltekerjük.
A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.