Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-citromos krémes recept

Tejszínes-citromos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    20×30 cm-es tepsihez:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 8 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tej
    • 1 dkg szalalkáli

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 ek finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 5 g zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Elkészítése:

    A lapok készítése:

    A szalalkálit a tejben feloldjuk, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 4 részre osztjuk a tésztát, és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán, amit előzőleg vékonyan lekenünk étolajjal, vagy zsírral.

    180 fokra melegített sütőben egyenként kisütjük mindegyik lapot (kb. 5 perc).

    Krém készítés:

    A tejet a liszttel, cukorral csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.

    A zselatint langyos vízben feloldjuk.

    Elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük.

    A kihűlt lisztes tejhez hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt héját.
    Kisebb adagokban a tejszínt is hozzákeverjük, végül a feloldott, kihűlt zselatinnal habosra keverjük.

    Hűtőben lehűtjük a krémet, majd a lapokat betöltjük.

    A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2 órára, majd szeleteljük.

    Olyan finom, puha, üde, krémes sütemény, hogy szinte elolvad a szájban.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    A tejszínes-citromos krémes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 297 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 39 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá