Hozzávalók:
20×30 cm-es tepsihez:
Krémhez:
Elkészítése:
A szalalkálit a tejben feloldjuk, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 4 részre osztjuk a tésztát, és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán, amit előzőleg vékonyan lekenünk étolajjal, vagy zsírral.
180 fokra melegített sütőben egyenként kisütjük mindegyik lapot (kb. 5 perc).
A tejet a liszttel, cukorral csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.
A zselatint langyos vízben feloldjuk.
Elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt lisztes tejhez hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt héját.
Kisebb adagokban a tejszínt is hozzákeverjük, végül a feloldott, kihűlt zselatinnal habosra keverjük.
Hűtőben lehűtjük a krémet, majd a lapokat betöltjük.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2 órára, majd szeleteljük.
Olyan finom, puha, üde, krémes sütemény, hogy szinte elolvad a szájban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!