Tejszínes-citromos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

20×30 cm-es tepsihez:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 1 dkg szalalkáli

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 5 g zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése:

A lapok készítése:

A szalalkálit a tejben feloldjuk, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 4 részre osztjuk a tésztát, és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán, amit előzőleg vékonyan lekenünk étolajjal, vagy zsírral.

180 fokra melegített sütőben egyenként kisütjük mindegyik lapot (kb. 5 perc).

Krém készítés:

A tejet a liszttel, cukorral csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.

A zselatint langyos vízben feloldjuk.

Elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt lisztes tejhez hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt héját.
Kisebb adagokban a tejszínt is hozzákeverjük, végül a feloldott, kihűlt zselatinnal habosra keverjük.

Hűtőben lehűtjük a krémet, majd a lapokat betöltjük.

A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2 órára, majd szeleteljük.

Olyan finom, puha, üde, krémes sütemény, hogy szinte elolvad a szájban.

Jó étvágyat kívánok hozzá!