Tejkaramellás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24*37 cm-es tepsihez vagy 28 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 14
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 csipet só
- 280 g kristálycukor
- 340 g darált dió
- 4 ek finomliszt
- 4 ek kakaópor
- 1 zacskó sütőpor
- 200 ml olaj
Krém:
- 400 g tejkaramella
- 2 l tej
- 14
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 320 g étkezési keményítő
- 300 g cukor
- 200 g vaj
- 400 ml habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tepsit vagy tortaformát vajazzuk és lisztezzük ki.
7 tojás fehérjét kezdjünk el felverni egy csipet sóval. Ha kezd kifehérdeni szórjunk bele 140 g cukrot, majd verjük kemény habbá.
Szitáljunk hozzá 2 ek lisztet, 2 ek kakaópor és fél zacskó sütőport. Adjunk hozzá 170 g diót és 100 ml olajat, majd robotgéppel, alacsony fokozaton keverjük el a masszát.
A kész masszát simítjuk egyenletesen az előkészített tespibe, majd süssük 30 percig.
A maradék alapanyagokból ugyan ezzel az eljárással süssünk még egy lapot.
Amikor a lapok kihűltek, akkor mindkettőt vágjuk 2-2 lapba, így kapunk majd 4 lapot.
Krém:
A tojássárgákhoz adjuk hozzá a cukort és a keményítőt, majd adjunk hozzá 5 dl tejet és az egészet keverjük csomómentesre.
A mradék tejet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a karamellát és melegítsük addig, amíg a karamella elolvad. Keverjük át a tojássárgás keveréket és adjuk hozzá a karamellás tejhez, majd főzzük sűrűre.
Amikor a krém kihűlt adjuk hozzá a vajat, majd keverjük el, végül pedig forgassuk hozzá a tejszínből vert kemény habot.
Összeállítás:
Az egyik lapot tegyük egy tálcára, majd kenjük meg a krém 1/4-ed részével. Erre tegyünk újabb lapot és kenjünk rá egy újabb negyed adag rémet. Újra lap, krém és a végén lap.
A megmaradt egy negyed krémmel kenjük körbe a sütit, majd a tetejét is. A maradékkal díszítjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »