Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejkaramellás szelet recept

Tejkaramellás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24*37 cm-es tepsihez vagy 28 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 14  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 csipet só
    • 280 g kristálycukor
    • 340 g darált dió
    • 4 ek finomliszt
    • 4 ek kakaópor
    • 1 zacskó sütőpor
    • 200 ml olaj

    Krém:

    • 400 g tejkaramella
    • 2 l tej
    • 14  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 320 g étkezési keményítő
    • 300 g cukor
    • 200 g vaj
    • 400 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tepsit vagy tortaformát vajazzuk és lisztezzük ki.

    7 tojás fehérjét kezdjünk el felverni egy csipet sóval. Ha kezd kifehérdeni szórjunk bele 140 g cukrot, majd verjük kemény habbá.

    Szitáljunk hozzá 2 ek lisztet, 2 ek kakaópor és fél zacskó sütőport. Adjunk hozzá 170 g diót és 100 ml olajat, majd robotgéppel, alacsony fokozaton keverjük el a masszát.

    A kész masszát simítjuk egyenletesen az előkészített tespibe, majd süssük 30 percig.

    A maradék alapanyagokból ugyan ezzel az eljárással süssünk még egy lapot.

    Amikor a lapok kihűltek, akkor mindkettőt vágjuk 2-2 lapba, így kapunk majd 4 lapot.

    Krém:

    A tojássárgákhoz adjuk hozzá a cukort és a keményítőt, majd adjunk hozzá 5 dl tejet és az egészet keverjük csomómentesre.

    A mradék tejet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a karamellát és melegítsük addig, amíg a karamella elolvad. Keverjük át a tojássárgás keveréket és adjuk hozzá a karamellás tejhez, majd főzzük sűrűre.

    Amikor a krém kihűlt adjuk hozzá a vajat, majd keverjük el, végül pedig forgassuk hozzá a tejszínből vert kemény habot.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot tegyük egy tálcára, majd kenjük meg a krém 1/4-ed részével. Erre tegyünk újabb lapot és kenjünk rá egy újabb negyed adag rémet. Újra lap, krém és a végén lap.

    A megmaradt egy negyed krémmel kenjük körbe a sütit, majd a tetejét is. A maradékkal díszítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá