Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejbegríz szelet recept

Tejbegríz szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál porcukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 0,5 dl olaj
    • 0,5 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • pici só

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 10 dkg búzadara
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 1 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál mogyorókrém

    Elkészítése:

    A tejhez adjuk hozzá a búzadarát, majd folytonos kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Néha, néha kevergetve hűtsük le vagy vonjuk be folpackkal a tetejét, így nem bőrösödik be.

    A puha vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük bele a kihűlt tejbegrízt.

    A tésztához a tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk bele a tejet és az olajat, ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habját is forgassuk bele óvatosan. 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 25 perc alatt el is készül.

    Kenjük a kihűlt tésztára a mogyorókrémet, majd a tejbegrízes krémet is egyenletesen simítsuk el, így tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

    A tetejét díszítsük kakaóporral és szeletelve tegyük az asztalra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá