Tejbegríz szelet recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- pici só
Krémhez:
- 6 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál mogyorókrém
Elkészítése:
A tejhez adjuk hozzá a búzadarát, majd folytonos kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Néha, néha kevergetve hűtsük le vagy vonjuk be folpackkal a tetejét, így nem bőrösödik be.
A puha vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük bele a kihűlt tejbegrízt.
A tésztához a tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk bele a tejet és az olajat, ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habját is forgassuk bele óvatosan. 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 25 perc alatt el is készül.
Kenjük a kihűlt tésztára a mogyorókrémet, majd a tejbegrízes krémet is egyenletesen simítsuk el, így tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
A tetejét díszítsük kakaóporral és szeletelve tegyük az asztalra.