Tejbegríz szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál mogyorókrém

Elkészítése:

A tejhez adjuk hozzá a búzadarát, majd folytonos kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Néha, néha kevergetve hűtsük le vagy vonjuk be folpackkal a tetejét, így nem bőrösödik be.

A puha vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük bele a kihűlt tejbegrízt.

A tésztához a tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk bele a tejet és az olajat, ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habját is forgassuk bele óvatosan. 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 25 perc alatt el is készül.

Kenjük a kihűlt tésztára a mogyorókrémet, majd a tejbegrízes krémet is egyenletesen simítsuk el, így tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

A tetejét díszítsük kakaóporral és szeletelve tegyük az asztalra.