Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toboz süti recept

Toboz süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Tészta

    • 30 dkg darált háztartási keksz
    • 20-25 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • kb. 1-1,5 dl tej
    • 1 csésze kávé
    • rum aroma
    • 2-3 dkg kakaó (cukrozatlan)

    Továbbá:

    • kagyló alakú zabpehely
    • porcukor

    Elkészítése:

    A darált kekszet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadunk egy kevés kávét, rumaromát, és fokozatosan adagolva a tejet, addig gyúrjuk, amíg egynemű, formázható masszát kapunk. Közben kóstoljuk, hogy elég édes-e, vagy szeretnénk még hozzáadni rumot vagy kávét az ízesítéshez.

    A masszából kisebb kúpokat formázunk, amelyek a tobozok alapjai lesznek.

    A toboz “leveleit” kagyló alakú gabonapehelyből, például Chocapicből készítjük. A kúpos massza csúcsától kezdve a pelyheket kissé belenyomjuk a masszába, hogy jól rögzüljenek. A pelyheket egymást fedve helyezzük el, amíg az egész kúpot be nem borítják.

    A kész tobozokat egy tálcára sorakoztatjuk, és porcukorral enyhén meghintjük, hogy havas hatást keltsenek. A tálcát a hűtőbe tesszük, hogy a gabonapehely kissé megpuhuljon, így kellemesebb lesz enni, és nem lesz túl ropogós az első harapásnál.

    Ezek a tobozok nemcsak mutatósak, de finomak is, és tökéletesen illenek a téli ünnepi asztalra!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá