Tészta
Továbbá:
Elkészítése:
A darált kekszet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadunk egy kevés kávét, rumaromát, és fokozatosan adagolva a tejet, addig gyúrjuk, amíg egynemű, formázható masszát kapunk. Közben kóstoljuk, hogy elég édes-e, vagy szeretnénk még hozzáadni rumot vagy kávét az ízesítéshez.
A masszából kisebb kúpokat formázunk, amelyek a tobozok alapjai lesznek.
A toboz “leveleit” kagyló alakú gabonapehelyből, például Chocapicből készítjük. A kúpos massza csúcsától kezdve a pelyheket kissé belenyomjuk a masszába, hogy jól rögzüljenek. A pelyheket egymást fedve helyezzük el, amíg az egész kúpot be nem borítják.
A kész tobozokat egy tálcára sorakoztatjuk, és porcukorral enyhén meghintjük, hogy havas hatást keltsenek. A tálcát a hűtőbe tesszük, hogy a gabonapehely kissé megpuhuljon, így kellemesebb lesz enni, és nem lesz túl ropogós az első harapásnál.
Ezek a tobozok nemcsak mutatósak, de finomak is, és tökéletesen illenek a téli ünnepi asztalra!