Mini zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj (vagy margarin)
- csipet só
- 1 kk vanília őrlemény
A töltelékhez:
- kb 10 dkg darált dió
- 2-3 evőkanál baracklekvár
A mázhoz:
- 10 dkg csoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a lehető leggyorsabban összegyúrjuk, hogy a vaj/margarin ne olvadjon meg, mert akkor ragacsossá válik a tészta. Ezt követően 1 órát hűvös helyen pihentetjük a hűtőben.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tepsikre sütőpapírt terítünk.
A tésztából diónyi darabokat gömbölyítünk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk. Kicsit szellősebben rakjuk, mert sütés közben terjeszkedik.
Minden tészta közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk és ebbe kanalazzuk bele a darált dió és baracklekvár keverékét. Aki kicsit pikánssá szeretné tenni, pár csepp rumot is csepegtethet bele. 6-8 percig sütjük, ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a tészta.
Miután kihűlt, a vízgőz felett olvasztott csokiba belekeverjük az olajat, majd egy kiskanál segítségével megcsorgatjuk a sütiket.
10-15 perc alatt rádermed a csoki és máris fogyasztható!
Ez a tésztamennyiség 2 gáztepsihez elegendő.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »