Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini zserbó recept

Mini zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj (vagy margarin)
    • csipet só
    • 1 kk vanília őrlemény

    A töltelékhez:

    • kb 10 dkg darált dió
    • 2-3 evőkanál baracklekvár

    A mázhoz:

    • 10 dkg csoki
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a lehető leggyorsabban összegyúrjuk, hogy a vaj/margarin ne olvadjon meg, mert akkor ragacsossá válik a tészta. Ezt követően 1 órát hűvös helyen pihentetjük a hűtőben.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tepsikre sütőpapírt terítünk.

    A tésztából diónyi darabokat gömbölyítünk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk. Kicsit szellősebben rakjuk, mert sütés közben terjeszkedik.

    Minden tészta közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk és ebbe kanalazzuk bele a darált dió és baracklekvár keverékét. Aki kicsit pikánssá szeretné tenni, pár csepp rumot is csepegtethet bele. 6-8 percig sütjük, ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a tészta.

    Miután kihűlt, a vízgőz felett olvasztott csokiba belekeverjük az olajat, majd egy kiskanál segítségével megcsorgatjuk a sütiket.

    10-15 perc alatt rádermed a csoki és máris fogyasztható!

    Ez a tésztamennyiség 2 gáztepsihez elegendő.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá