Mini zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj (vagy margarin)
- csipet só
- 1 kk vanília őrlemény
A töltelékhez:
- kb 10 dkg darált dió
- 2-3 evőkanál baracklekvár
A mázhoz:
- 10 dkg csoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a lehető leggyorsabban összegyúrjuk, hogy a vaj/margarin ne olvadjon meg, mert akkor ragacsossá válik a tészta. Ezt követően 1 órát hűvös helyen pihentetjük a hűtőben.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tepsikre sütőpapírt terítünk.
A tésztából diónyi darabokat gömbölyítünk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk. Kicsit szellősebben rakjuk, mert sütés közben terjeszkedik.
Minden tészta közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk és ebbe kanalazzuk bele a darált dió és baracklekvár keverékét. Aki kicsit pikánssá szeretné tenni, pár csepp rumot is csepegtethet bele. 6-8 percig sütjük, ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a tészta.
Miután kihűlt, a vízgőz felett olvasztott csokiba belekeverjük az olajat, majd egy kiskanál segítségével megcsorgatjuk a sütiket.
10-15 perc alatt rádermed a csoki és máris fogyasztható!
Ez a tésztamennyiség 2 gáztepsihez elegendő.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









