Mini zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • csipet só
  • 1 kk vanília őrlemény

A töltelékhez:

  • kb 10 dkg darált dió
  • 2-3 evőkanál baracklekvár

A mázhoz:

  • 10 dkg csoki
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a lehető leggyorsabban összegyúrjuk, hogy a vaj/margarin ne olvadjon meg, mert akkor ragacsossá válik a tészta. Ezt követően 1 órát hűvös helyen pihentetjük a hűtőben.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tepsikre sütőpapírt terítünk.

A tésztából diónyi darabokat gömbölyítünk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk. Kicsit szellősebben rakjuk, mert sütés közben terjeszkedik.

Minden tészta közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk és ebbe kanalazzuk bele a darált dió és baracklekvár keverékét. Aki kicsit pikánssá szeretné tenni, pár csepp rumot is csepegtethet bele. 6-8 percig sütjük, ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a tészta.

Miután kihűlt, a vízgőz felett olvasztott csokiba belekeverjük az olajat, majd egy kiskanál segítségével megcsorgatjuk a sütiket.

10-15 perc alatt rádermed a csoki és máris fogyasztható!

Ez a tésztamennyiség 2 gáztepsihez elegendő.

Jó étvágyat kívánok!