Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a lehető leggyorsabban összegyúrjuk, hogy a vaj/margarin ne olvadjon meg, mert akkor ragacsossá válik a tészta. Ezt követően 1 órát hűvös helyen pihentetjük a hűtőben.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tepsikre sütőpapírt terítünk.
A tésztából diónyi darabokat gömbölyítünk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk. Kicsit szellősebben rakjuk, mert sütés közben terjeszkedik.
Minden tészta közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk és ebbe kanalazzuk bele a darált dió és baracklekvár keverékét. Aki kicsit pikánssá szeretné tenni, pár csepp rumot is csepegtethet bele. 6-8 percig sütjük, ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a tészta.
Miután kihűlt, a vízgőz felett olvasztott csokiba belekeverjük az olajat, majd egy kiskanál segítségével megcsorgatjuk a sütiket.
10-15 perc alatt rádermed a csoki és máris fogyasztható!
Ez a tésztamennyiség 2 gáztepsihez elegendő.
Jó étvágyat kívánok!