A legfinomabb házi babapiskóta recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg liszt
- 3 dkg cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéket a cukor harmadával kemény habbá verjük, míg a sárgáját a maradék cukorral addig keverjük, amíg kivilágosodik. A fehérjehabot több részletben óvatosan beleforgatjuk a sárgájás keverékbe, majd apránként beleszitáljuk a lisztet, és minden adag után finoman elkeverjük.
Amint a piskótatészta elkészül, nagy átmérőjű, sima csöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire babapiskóta formákat nyomunk, ügyelve arra, hogy hagyjunk némi helyet közöttük. A tetejüket porcukorral megszórjuk, majd 175-180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sztori:
Tiramisut szerettem volna készíteni, de nem volt otthon babapiskóta, így magam sütöttem meg. És milyen jól tettem! A recept hasonló a hagyományos piskótához, csak kissé több cukrot és lisztet adunk hozzá – így lett tökéletes a házi babapiskóta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »