Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéket a cukor harmadával kemény habbá verjük, míg a sárgáját a maradék cukorral addig keverjük, amíg kivilágosodik. A fehérjehabot több részletben óvatosan beleforgatjuk a sárgájás keverékbe, majd apránként beleszitáljuk a lisztet, és minden adag után finoman elkeverjük.
Amint a piskótatészta elkészül, nagy átmérőjű, sima csöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire babapiskóta formákat nyomunk, ügyelve arra, hogy hagyjunk némi helyet közöttük. A tetejüket porcukorral megszórjuk, majd 175-180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tiramisut szerettem volna készíteni, de nem volt otthon babapiskóta, így magam sütöttem meg. És milyen jól tettem! A recept hasonló a hagyományos piskótához, csak kissé több cukrot és lisztet adunk hozzá – így lett tökéletes a házi babapiskóta.