Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tangó szelet recept

Tangó szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek tej
    • 5 dkg margarin (olvasztott)

    Krém:

    • 2 cs vaníliás ízű főzős pudingpor
    • 6 dl tej
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Díszítéshez:

    • 1 cs piskótatallér
    • kb 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük.

    Lisztezett felületen két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a lapokat.

    Utána elkészítjük a krémet. A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük és félretesszük hűlni.

    A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra keverjük.

    Az egyik tésztát a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztát és rákenjük a maradék krémet.

    A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá