Tangó szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tangó szelet

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 tojás
  • 7 ek tej
  • 5 dkg margarin (olvasztott)

Krém:

  • 2 cs vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • 1 cs piskótatallér
  • kb 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük.

Lisztezett felületen két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a lapokat.

Utána elkészítjük a krémet. A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük és félretesszük hűlni.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra keverjük.

Az egyik tésztát a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztát és rákenjük a maradék krémet.

A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.