Színes szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
Krém:
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 5 dkg margarin
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs karamellás ízű pudingpor
- 5 dkg margarin
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 5 dkg margarin
Máz:
- 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
- 1 ek tej
- 9 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre vágjuk és cipót formázunk a tésztákból.
4 lapot sütünk 34*23 cm-es tepsi hátolapján 180 fok on, 10-12 perc alatt.
A pudingokat egyenként felfőzzük a cukros tejben, majd melegen belekeverjük a margarint és elkeverjük.
A lapokat tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a még meleg krémmel.
A máz hozzávalóit egy fém tálba, vízgőz fölé tesszük. Addig keverjük, míg besűrűsödik. Gyors mozdulatokkal a süti tetejére öntjük és szétterítjük rajta egyenletesen. Vigyázzunk, mert gyorsan köt!
Pár óra múlva már szeletelhetjük is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.