Színes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs karamellás ízű pudingpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 5 dkg margarin

Máz:

  • 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
  • 1 ek tej
  • 9 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre vágjuk és cipót formázunk a tésztákból.

4 lapot sütünk 34*23 cm-es tepsi hátolapján 180 fok on, 10-12 perc alatt.

A pudingokat egyenként felfőzzük a cukros tejben, majd melegen belekeverjük a margarint és elkeverjük.

A lapokat tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a még meleg krémmel.

A máz hozzávalóit egy fém tálba, vízgőz fölé tesszük. Addig keverjük, míg besűrűsödik. Gyors mozdulatokkal a süti tetejére öntjük és szétterítjük rajta egyenletesen. Vigyázzunk, mert gyorsan köt!

Pár óra múlva már szeletelhetjük is.