Szilvás clafoutis recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 24 cm-es szilikonos tortaformához vagy pite formához:
Tészta:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 1 dl tej
Továbbá:
- 20-30 szem szilva negyedelve vagy felezve és magozva
- vaj
- cukor
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal kissé felverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt és a tejet, majd a liszttel csomómentesre keverjük.
A formát alaposan kivajazzuk, majd cukorral megszórjuk. KItesszük a szilvával, majd ráöntjük a tejes keveréket.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.