Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás clafoutis recept

Szilvás clafoutis
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es szilikonos tortaformához vagy pite formához:
    Tészta:

    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 5 púpozott evőkanál liszt
    • 1 dl tej

    Továbbá:

    • 20-30 szem szilva negyedelve vagy felezve és magozva
    • vaj
    • cukor
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal kissé felverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt és a tejet, majd a liszttel csomómentesre keverjük.

    A formát alaposan kivajazzuk, majd cukorral megszórjuk. KItesszük a szilvával, majd ráöntjük a tejes keveréket.

    180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá