Szilvás clafoutis recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es szilikonos tortaformához vagy pite formához:
Tészta:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 1 dl tej
Továbbá:
- 20-30 szem szilva negyedelve vagy felezve és magozva
- vaj
- cukor
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal kissé felverjük, majd hozzácsorgatjuk a tejszínt és a tejet, majd a liszttel csomómentesre keverjük.
A formát alaposan kivajazzuk, majd cukorral megszórjuk. KItesszük a szilvával, majd ráöntjük a tejes keveréket.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »