Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szerelem kosár recept

Szerelem kosár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
    • 10 dkg málna
    • 2 evőkanál cukor
    • pár csepp balzsamecet
    • fél csomag tejszín ízű főzős pudingpor
    • 2 dl cukrásztejszín.

    Az égetett tésztához:

    • 1 dl víz
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg finomliszt
    • csipet só
    • csipet cukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy marék díszítő cukor

    A krémhez:

    • fél csomag vaníliás krémes krémpor
    • 4 dl hideg tej

    Elkészítése:

    A leveles tésztát kitekerjük és 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sütőfóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk.

    Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval és a margarinnal összeolvasztjuk. Amikor elkezd forrni a víz, akkor azonnal beszórjuk a lisztet és állandóan keverjük. Addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és sercegni.

    Ekkor levesszük a tésztát a tűzről és azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton bele keverjük a tésztába, majd a többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk ha a habverőről lustán pottyan le.

    Csillagcsöves habzsákba szedjük és leveles tészta szélére körben rányomjuk. Az égetett tészta tetejét megszórjuk nagy szemű cukorral, ami nem olvad meg sütés közben sem.

    200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 perec alatt készre sütjük. Szép pirosnak, ropogósnak kell lennie a tetejének.

    Amíg sül a tészta elkészültjük a málna krémet. A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet öntünk rá és felfőzzük, majd átpasszírozzuk.

    A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel. Az át passzírozott málna levet feltesszük főni. Ha felforrt, akkor becsorgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre és besűrítjük.

    A krémporra ráöntjük a tejet és egy habverővel 3 perc alatt felverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.

    A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük. A kosár közepébe teszünk egy kávéskanál málnakrémet. A széleit kis vaníliakrém rózsákkal díszítjük A málnakrém közepét egy tejszín rózsával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá