Székely szelet recept

Hozzávalók egy 31*38 cm-es tepsihez:
Linzer:
- 25 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 14 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
Diós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
Továbbá:
- kb 30 dkg házi baracklekvár
Díszítés:
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük, majd apránként a tojásos habba keverjük.
A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk.
Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétté vágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd a sütemény tetejét megcsorgatjuk vele.
4-5 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »