Székely szelet recept

Hozzávalók egy 31*38 cm-es tepsihez:
Linzer:
- 25 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 14 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
Diós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
Továbbá:
- kb 30 dkg házi baracklekvár
Díszítés:
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük, majd apránként a tojásos habba keverjük.
A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk.
Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétté vágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd a sütemény tetejét megcsorgatjuk vele.
4-5 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »