Székely szelet recept

Hozzávalók egy 31*38 cm-es tepsihez:
Linzer:
- 25 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 14 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
Diós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
Továbbá:
- kb 30 dkg házi baracklekvár
Díszítés:
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük, majd apránként a tojásos habba keverjük.
A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk.
Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétté vágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd a sütemény tetejét megcsorgatjuk vele.
4-5 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »