Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székely szelet recept

Székely szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 31*38 cm-es tepsihez:
    Linzer:

    • 25 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • 14 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl

    Diós piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 18 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 5 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • csipet só

    Továbbá:

    • kb 30 dkg házi baracklekvár

    Díszítés:

    • 8 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.

    Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.

    A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük, majd apránként a tojásos habba keverjük.

    A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.
    Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk.

    Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétté vágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra.

    A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd a sütemény tetejét megcsorgatjuk vele.

    4-5 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá