Szedres panna cotta tarte recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Tészta:
- 18 dkg finomliszt
- 1-2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 9 dkg hideg, kockázott vaj
- 6 dkg porcukor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg szeder
- 4 dl tejszín
- 2 dl tej
- 6-8 dkg porcukor
- 9 g zselatin
- kevés tej
- 1 ek szederlekvár
Elkészítése:
A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, porcukrot és a vajat. Ezt végezhetjük késes aprítóval vagy kézzel. Ha kézzel dolgozunk, akkor arra figyeljünk, hogy gyors mozdulatokkal dolgozzunk, ne olvadjon meg a vaj nagyon!
A vajas liszthez adjuk hozzá a tojássárgáját és kevés tejfölt, majd gyúrjuk össze. Ha nagyon puha lenne a tészta, akkor tegyük hűtőbe 30 percre.
A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, majd tegyük bele a formába és nyokdjuk bele és szurkáljuk meg villával. A tetejére tegyünk sütőpapírt, majd erre öntsünk száraz babot vagy lencsét, esetleg üveggolyókat. Ez azért fontos, hogy sütés közben ne púposodjon fel a tészta.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd vegyük le a tetejéről a vakon sütéshez használt nehezéket és üstpapírt, majd süssük aranybarnára.
A zselatint áztassuk kevés tejbe.
A szedret pürésítsük, majd szűrjük át. Egy edénybe öntsük bele a tejszínt, tejet és a szederpürét, majd adjuk hozzá a cukrot és kezdjük el összemelegíteni.
Közben a zselatint oldjuk fel, majd adjuk hozzá a szedres keverékhez. Melegítsük addig, amíg a szedres panna cotta homogén nem lesz.
A kihűlt tésztát kenjük meg a lekvárral, majd öntsük rá a szedres panna cottát. Dermedésig tegyük hűtőbe.
Akinek van, készítheti 24 cm-es formában is, mart a tészta és a szedres panna cotta is elég lesz hozzá. A maradék panna cottát poharakba öntjük és hűtőbe tesszük. Nálunk készül belőle 2 pohárral.
Miután megdermedt, akkor díszíthetjük és szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »