Szedres panna cotta tarte recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Tészta:
- 18 dkg finomliszt
- 1-2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 9 dkg hideg, kockázott vaj
- 6 dkg porcukor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg szeder
- 4 dl tejszín
- 2 dl tej
- 6-8 dkg porcukor
- 9 g zselatin
- kevés tej
- 1 ek szederlekvár
Elkészítése:
A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, porcukrot és a vajat. Ezt végezhetjük késes aprítóval vagy kézzel. Ha kézzel dolgozunk, akkor arra figyeljünk, hogy gyors mozdulatokkal dolgozzunk, ne olvadjon meg a vaj nagyon!
A vajas liszthez adjuk hozzá a tojássárgáját és kevés tejfölt, majd gyúrjuk össze. Ha nagyon puha lenne a tészta, akkor tegyük hűtőbe 30 percre.
A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, majd tegyük bele a formába és nyokdjuk bele és szurkáljuk meg villával. A tetejére tegyünk sütőpapírt, majd erre öntsünk száraz babot vagy lencsét, esetleg üveggolyókat. Ez azért fontos, hogy sütés közben ne púposodjon fel a tészta.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd vegyük le a tetejéről a vakon sütéshez használt nehezéket és üstpapírt, majd süssük aranybarnára.
A zselatint áztassuk kevés tejbe.
A szedret pürésítsük, majd szűrjük át. Egy edénybe öntsük bele a tejszínt, tejet és a szederpürét, majd adjuk hozzá a cukrot és kezdjük el összemelegíteni.
Közben a zselatint oldjuk fel, majd adjuk hozzá a szedres keverékhez. Melegítsük addig, amíg a szedres panna cotta homogén nem lesz.
A kihűlt tésztát kenjük meg a lekvárral, majd öntsük rá a szedres panna cottát. Dermedésig tegyük hűtőbe.
Akinek van, készítheti 24 cm-es formában is, mart a tészta és a szedres panna cotta is elég lesz hozzá. A maradék panna cottát poharakba öntjük és hűtőbe tesszük. Nálunk készül belőle 2 pohárral.
Miután megdermedt, akkor díszíthetjük és szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »