Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szeder torta recept

Szeder torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 3 tojás
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • fél teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál vanília aroma

    Szedres krémhez:

    • 17 dkg szeder
    • 3 dl tejszín
    • 4 dkg cukor
    • 10 dkg fehércsoki
    • 2 dl tejszín
    • 10 g zselatin

    Csokis krémhez:

    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 g zselatin
    • víz a zselatin feloldásához

    Továbbá:

    • 10 dkg szeder
    • 1 csomag babapiskóta

    Elkészítése:

    A tojások fehérjéből kemény habot verünk.

    A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát.

    A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojássárgájás keverékhez adjuk és simára keverjük.

    A kemény tojásfehérjét beleforgatjuk a lisztes keverékbe.

    Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztánkat.

    180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

    A szedres krémhez a szedret turmix géppel pürésítjük.

    A tejszínt egy kisebb lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a szedret, elkezdjük melegíteni.

    Amikor már majdnem forr levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd addig keverjük amíg el nem olvad.

    Egy kis pohár vízben (kb 1 dl) megduzzasztjuk a zselatint.

    A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük.

    Amikor kicsit kihűlt a szedres krémünk belekeverjük a zselatint majd az egészet a kemény tejszínbe forgatjuk.

    A csokis krémhez a tejszínt habbá verjük a csokit gőz fölött megolvasztjuk és a zselatint beáztatjuk.

    A tejszínhez keverjük az olvasztott csokit majd a zselatint is.

    A piskótánkat a torta formában hagyjuk és körbe rakjuk babapiskótával.

    Először a szedres krémet kenjük rá a piskótára, majd erre elszórjuk az egész szedret és mehet rá a csokis krém.

    Fogyasztás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

    Ezalatt bátran készíthetünk csoki lapokat a tetejére,ehhez én az olvasztott csokit egy sütőpapíron eloszlattam és amikor megkötött, ecsettel aranyport kentem rá, de szórhatunk bele bármit, akár aszalt szedret is.

    Hűtőbe helyeztem, hogy kellően megkössön és amikor szelni akartam forró késsel szabályos kockákat vágtam belőle.

    Nem nagy ördöngősség, de káprázatossá tesz bármilyen gyümölcsöt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek