Sütőtökös-csokoládés kocka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 22*22 cm-es sütőformához:
Tészta:
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg finomliszt
- 12 tasak sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 1 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg sütőtökpüré
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd tovább habosítva egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet és a tejet.
A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
2. A töltelék hozzávalóit simára keverjük és ráöntjük a csokis masszára. A maradék masszát habzsákba töltve rányomjuk a töltelékre.
180 °C-on, kb 30-40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és elkenjük a kihűlt sütemény tetején.
Ha a máz megdermedt tetszés szerint szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.