Stolwerck szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 gramm sütőpor
- kb 1 dl tej
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 3,5 dl tej
- 1 dl víz
- 60 gramm vaníliás pudingpor
- 1 ek finomliszt
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 kocka keserű csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Mind a négyet egyenként kinyújtjuk, majd egy 20*34 cm-es tepsi hátoldalán megsütjük 180 fokon kb 7 perc alatt.
A tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet. 15 dkg cukrot karamellizáljuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és addig keverjük amíg feloldódik a kaaramell. Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.
Betöltjük a lapokat a kihűtött krémmel.
2 kocka étcsokoládét külön felolvasztunkk pici étolajjal.
A maradék 3 kocka keserű csokoládét a fehérrel együtt és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt.
A maradék sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk. Másnap szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










