Stolwerck szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 gramm sütőpor
- kb 1 dl tej
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 3,5 dl tej
- 1 dl víz
- 60 gramm vaníliás pudingpor
- 1 ek finomliszt
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 kocka keserű csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Mind a négyet egyenként kinyújtjuk, majd egy 20*34 cm-es tepsi hátoldalán megsütjük 180 fokon kb 7 perc alatt.
A tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet. 15 dkg cukrot karamellizáljuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és addig keverjük amíg feloldódik a kaaramell. Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.
Betöltjük a lapokat a kihűtött krémmel.
2 kocka étcsokoládét külön felolvasztunkk pici étolajjal.
A maradék 3 kocka keserű csokoládét a fehérrel együtt és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt.
A maradék sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk. Másnap szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »