Stolwerck szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 gramm sütőpor
- kb 1 dl tej
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 3,5 dl tej
- 1 dl víz
- 60 gramm vaníliás pudingpor
- 1 ek finomliszt
- 20 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 kocka keserű csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Mind a négyet egyenként kinyújtjuk, majd egy 20*34 cm-es tepsi hátoldalán megsütjük 180 fokon kb 7 perc alatt.
A tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet. 15 dkg cukrot karamellizáljuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és addig keverjük amíg feloldódik a kaaramell. Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.
Betöltjük a lapokat a kihűtött krémmel.
2 kocka étcsokoládét külön felolvasztunkk pici étolajjal.
A maradék 3 kocka keserű csokoládét a fehérrel együtt és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt.
A maradék sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk. Másnap szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!