Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói kocka recept

Somlói kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A sárga piskótához:

    • 4 evőkanál liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor

    A barna piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 4 evőkanál cukor

    A vaníliás pudinghoz:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál cukor

    A csokoládés pudinghoz:

    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál cukor

    A tetejére:

    • 0,5 l növényi habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Az öntethez:

    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 evőkanál cukor
    • 2-3 evőkanál víz

    Elkészítése:

    A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a lapokat.

    Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot.

    A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.

    A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokis pudinggal megkenünk, majd végül rásimítjuk a habtejszínt.

    A vizet, cukrot, kakaóport összemelegítjük, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól lehűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá