Somlói kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A sárga piskótához:

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor

A barna piskótához:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál cukor

A vaníliás pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

A csokoládés pudinghoz:

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

A tetejére:

  • 0,5 l növényi habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál víz

Elkészítése:

A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a lapokat.

Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot.

A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.

A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokis pudinggal megkenünk, majd végül rásimítjuk a habtejszínt.

A vizet, cukrot, kakaóport összemelegítjük, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól lehűtjük.