Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Snickers muffin recept

Snickers muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Muffin:

    • 200 g liszt
    • 50 g kakaópor
    • 50 g cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 40 ml olvasztott vaj vagy olaj
    • 125 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Karamella:

    • 125 g cukor
    • 2 ek víz
    • 75 ml habtejszín
    • 25 g vaj
    • csipet só

    Krém:

    • 25 dkg mogyoróvaj (vagy mogyorókrém)
    • 25 dkg mascarpone
    • földimogyoró

    Elkészítése:

    A muffinhoz a tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet és az étolajat, beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és kakaóport és az egészet jól összekeverjük. (Ha mogyorót is teszünk bele, akkor vágjuk apró darabokra és keverjük bele az elkészült tésztába.)

    A muffinformába tegyünk papírkapszlikat és a mélyedéseit 3/4-ig töltjük a csokis masszával, ezt követően 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a mogyoróvajjal.

    A karamellszószhoz tegyük egy edénybe a cukrot és keverjük hozzá a vizet. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk.

    Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk. Hűlés közben sűrűsödni fog. (Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.)

    A muffinok közepéből egy kis réteget kiveszünk, hogy a karamellszószt és a mogyorót eltudjuk benne helyezni. Ezt követően habzsákba töltjük a krémet és a muffinok tetejét tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá