Snickers muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Snickers muffin

Hozzávalók:
Muffin:

  • 200 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 50 g cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 40 ml olvasztott vaj vagy olaj
  • 125 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Karamella:

  • 125 g cukor
  • 2 ek víz
  • 75 ml habtejszín
  • 25 g vaj
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg mogyoróvaj (vagy mogyorókrém)
  • 25 dkg mascarpone
  • földimogyoró

Elkészítése:

A muffinhoz a tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet és az étolajat, beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és kakaóport és az egészet jól összekeverjük. (Ha mogyorót is teszünk bele, akkor vágjuk apró darabokra és keverjük bele az elkészült tésztába.)

A muffinformába tegyünk papírkapszlikat és a mélyedéseit 3/4-ig töltjük a csokis masszával, ezt követően 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a mogyoróvajjal.

A karamellszószhoz tegyük egy edénybe a cukrot és keverjük hozzá a vizet. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk.

Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk. Hűlés közben sűrűsödni fog. (Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.)

A muffinok közepéből egy kis réteget kiveszünk, hogy a karamellszószt és a mogyorót eltudjuk benne helyezni. Ezt követően habzsákba töltjük a krémet és a muffinok tetejét tetszés szerint díszítjük.