Hozzávalók:
Muffin:
Karamella:
Krém:
Elkészítése:
A muffinhoz a tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet és az étolajat, beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és kakaóport és az egészet jól összekeverjük. (Ha mogyorót is teszünk bele, akkor vágjuk apró darabokra és keverjük bele az elkészült tésztába.)
A muffinformába tegyünk papírkapszlikat és a mélyedéseit 3/4-ig töltjük a csokis masszával, ezt követően 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a mogyoróvajjal.
A karamellszószhoz tegyük egy edénybe a cukrot és keverjük hozzá a vizet. Közepes tűzön melegítsük addig, míg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk.
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk. Hűlés közben sűrűsödni fog. (Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.)
A muffinok közepéből egy kis réteget kiveszünk, hogy a karamellszószt és a mogyorót eltudjuk benne helyezni. Ezt követően habzsákba töltjük a krémet és a muffinok tetejét tetszés szerint díszítjük.