Sárgaborsó főzelék recept

Hozzávalók:
- 400 gramm sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- só
- babérlevél
- olaj
Paprikás rántás:
- 2 evőkanál zsír
- 3 evőkanál liszt
- 0,5 evőkanál pirospaprika
- 2 dl hideg víz
Elkészítése:
Megmosom a sárgaborsót és beáztatom pár órára.
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, áteszem a leszűrt borsót és fölöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszem a babérlevelet. Másfél óra alatt néha megkeverve puhára főzöm. Ha szükséges még adok hozzá vizet.
Közben elkészítem a paprikás rántást. Olajon halványra pirítom a lisztet. Hozzáadom a paprikát. Mikor elkészült elkeverem a vízzel.
Mikor megpuhult a borsó a rántással 2-3 perc alatt összefőzöm. A babérlevelet kiszedem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »