Sárgaborsó főzelék recept
Hozzávalók:
- 400 gramm sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- só
- babérlevél
- olaj
Paprikás rántás:
- 2 evőkanál zsír
- 3 evőkanál liszt
- 0,5 evőkanál pirospaprika
- 2 dl hideg víz
Elkészítése:
Megmosom a sárgaborsót és beáztatom pár órára.
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, áteszem a leszűrt borsót és fölöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszem a babérlevelet. Másfél óra alatt néha megkeverve puhára főzöm. Ha szükséges még adok hozzá vizet.
Közben elkészítem a paprikás rántást. Olajon halványra pirítom a lisztet. Hozzáadom a paprikát. Mikor elkészült elkeverem a vízzel.
Mikor megpuhult a borsó a rántással 2-3 perc alatt összefőzöm. A babérlevelet kiszedem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









