Sárgaborsó főzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 400 gramm sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • babérlevél
  • olaj

Paprikás rántás:

  • 2 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál liszt
  • 0,5 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl hideg víz

Elkészítése:

Megmosom a sárgaborsót és beáztatom pár órára.

Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, áteszem a leszűrt borsót és fölöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszem a babérlevelet. Másfél óra alatt néha megkeverve puhára főzöm. Ha szükséges még adok hozzá vizet.

Közben elkészítem a paprikás rántást. Olajon halványra pirítom a lisztet. Hozzáadom a paprikát. Mikor elkészült elkeverem a vízzel.

Mikor megpuhult a borsó a rántással 2-3 perc alatt összefőzöm. A babérlevelet kiszedem.