Sárgabarackos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 1 cs leveles tészta
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 cs vaníliás pudingpor vagy 2 ek kukoricakeményítő
- kb 10 db sárgabarack
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.
A sárgabarackot mossuk meg, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magot.
A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet és robotgéppel keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a pudingport (vagy keményítőt) és szintén keverjük simára.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint rakjuk ki a félbevágott sárgabarackkal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk. A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes és jól illik hozzá a sárgabarack.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »