Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttorta forró meggyszósszal recept

Sajttorta forró meggyszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    Alap:

    • 200 g keksz vagy zabkeksz
    • 100 g olvasztott vaj

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 250 g tömlős sajt
    • 150 g cukor
    • 2 cs vaníliáscukor
    • 1 ek finomliszt
    • 2 citrom
    • 1 dl tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szósz:

    • 500 g fagyasztott magozott meggy
    • 0,5 dl meggypálinka (ki is hagyható)
    • 1 dl vörösbor
    • 3 ek cukor
    • 1 darabka fahéj
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A kekszet durvára daráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük.

    A forma aljába egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát, majd 10 percig sütjük 160 fokos sütőben.

    Amíg a kekszes alap sül, összeállítjuk a krémet. A krémsajtot a mascarponéval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejföllel robotgéppel simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük. A végén a citromok reszelt héját is beleforgatjuk.

    A kekszes alapra ráöntjük a krémet és elegyengetjük. A tortát további 50 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha fogyasztás előtt egy éjszakát áll a hideg spájzban vagy tavasztól őszig a hűtőben. Mielőtt a formából megpróbáljuk kivenni egy késsel vágjuk körbe.

    A meggyet egy kis edényben felforraljuk a pálinkával, borral, cukorral és a fahéjjal. 5 percig főzzük kis lángon. A keményítőt egy kis tálkába tesszük, a forró léből hozzákanalazunk annyit, hogy simára tudjuk keverni vele, majd ezt a masszát visszaöntjük a meggyhez és gyorsan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.

    Vigyázzunk, hogy 1-2 percnél tovább ne forraljuk, mert ha túl sokáig főzzük, ellenkező hatást érünk el vele és híg lesz a szósz.

    A hideg tortát szeleteljük fel és a tányérokon kanalazzunk rá vagy mellé a forró szószból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá