Sajttorta forró meggyszósszal recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 200 g keksz vagy zabkeksz
- 100 g olvasztott vaj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g tömlős sajt
- 150 g cukor
- 2 cs vaníliáscukor
- 1 ek finomliszt
- 2 citrom
- 1 dl tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szósz:
- 500 g fagyasztott magozott meggy
- 0,5 dl meggypálinka (ki is hagyható)
- 1 dl vörösbor
- 3 ek cukor
- 1 darabka fahéj
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A kekszet durvára daráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük.
A forma aljába egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát, majd 10 percig sütjük 160 fokos sütőben.
Amíg a kekszes alap sül, összeállítjuk a krémet. A krémsajtot a mascarponéval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejföllel robotgéppel simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük. A végén a citromok reszelt héját is beleforgatjuk.
A kekszes alapra ráöntjük a krémet és elegyengetjük. A tortát további 50 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha fogyasztás előtt egy éjszakát áll a hideg spájzban vagy tavasztól őszig a hűtőben. Mielőtt a formából megpróbáljuk kivenni egy késsel vágjuk körbe.
A meggyet egy kis edényben felforraljuk a pálinkával, borral, cukorral és a fahéjjal. 5 percig főzzük kis lángon. A keményítőt egy kis tálkába tesszük, a forró léből hozzákanalazunk annyit, hogy simára tudjuk keverni vele, majd ezt a masszát visszaöntjük a meggyhez és gyorsan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.
Vigyázzunk, hogy 1-2 percnél tovább ne forraljuk, mert ha túl sokáig főzzük, ellenkező hatást érünk el vele és híg lesz a szósz.
A hideg tortát szeleteljük fel és a tányérokon kanalazzunk rá vagy mellé a forró szószból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »