Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
Krém:
Szósz:
Elkészítése:
A kekszet durvára daráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük.
A forma aljába egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát, majd 10 percig sütjük 160 fokos sütőben.
Amíg a kekszes alap sül, összeállítjuk a krémet. A krémsajtot a mascarponéval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejföllel robotgéppel simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük. A végén a citromok reszelt héját is beleforgatjuk.
A kekszes alapra ráöntjük a krémet és elegyengetjük. A tortát további 50 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha fogyasztás előtt egy éjszakát áll a hideg spájzban vagy tavasztól őszig a hűtőben. Mielőtt a formából megpróbáljuk kivenni egy késsel vágjuk körbe.
A meggyet egy kis edényben felforraljuk a pálinkával, borral, cukorral és a fahéjjal. 5 percig főzzük kis lángon. A keményítőt egy kis tálkába tesszük, a forró léből hozzákanalazunk annyit, hogy simára tudjuk keverni vele, majd ezt a masszát visszaöntjük a meggyhez és gyorsan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.
Vigyázzunk, hogy 1-2 percnél tovább ne forraljuk, mert ha túl sokáig főzzük, ellenkező hatást érünk el vele és híg lesz a szósz.
A hideg tortát szeleteljük fel és a tányérokon kanalazzunk rá vagy mellé a forró szószból.