Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher gerinc recept

Sacher gerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1,5 evőkanál kakaópor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg csokoládé
    • 22,5 dkg margarin
    • 22,5 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • pici citromhéj és citromlé
    • 1 teáskanál vaníliaőrlemény
    • 15 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 5 evőkanál baracklekvár felmelegítve
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A csokoládét a margarinnal (vízgőz felett) összeolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.

    Közben a tojásokat a kétféle cukorral, ciromhéjjal és citromlével vaníliaörleménnyel habosra keverjük (ez kb 5 perc), majd hozzáadjuk a a baraclekvárt, elkeverjük ezután beletesszük a kihűlt csokoládés-margarinos keveréket és még egyet keverünk rajta, majd ezek után fakanállal belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet is.

    Az elkészült tésztát két darab sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntünk, majd óvatosan megütögetjük a formát, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta.

    175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    Kihűtjük a sütiket, majd a baracklekvárt a mikróban megmelegítjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

    Amikor a lekvár megdermedt, akkor lekenjük az olajjal összeolvasztott csokival. Mikor a csoki megszilárdult, szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá