Sacher gerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 3 tojás
  • 15 dkg csokoládé
  • 22,5 dkg margarin
  • 22,5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • pici citromhéj és citromlé
  • 1 teáskanál vaníliaőrlemény
  • 15 dkg baracklekvár

Tetejére:

  • 5 evőkanál baracklekvár felmelegítve
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A csokoládét a margarinnal (vízgőz felett) összeolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.

Közben a tojásokat a kétféle cukorral, ciromhéjjal és citromlével vaníliaörleménnyel habosra keverjük (ez kb 5 perc), majd hozzáadjuk a a baraclekvárt, elkeverjük ezután beletesszük a kihűlt csokoládés-margarinos keveréket és még egyet keverünk rajta, majd ezek után fakanállal belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet is.

Az elkészült tésztát két darab sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntünk, majd óvatosan megütögetjük a formát, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta.

175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük a sütiket, majd a baracklekvárt a mikróban megmelegítjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

Amikor a lekvár megdermedt, akkor lekenjük az olajjal összeolvasztott csokival. Mikor a csoki megszilárdult, szeletekre vágva tálaljuk.