Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A csokoládét a margarinnal (vízgőz felett) összeolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
Közben a tojásokat a kétféle cukorral, ciromhéjjal és citromlével vaníliaörleménnyel habosra keverjük (ez kb 5 perc), majd hozzáadjuk a a baraclekvárt, elkeverjük ezután beletesszük a kihűlt csokoládés-margarinos keveréket és még egyet keverünk rajta, majd ezek után fakanállal belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet is.
Az elkészült tésztát két darab sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntünk, majd óvatosan megütögetjük a formát, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta.
175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük a sütiket, majd a baracklekvárt a mikróban megmelegítjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Amikor a lekvár megdermedt, akkor lekenjük az olajjal összeolvasztott csokival. Mikor a csoki megszilárdult, szeletekre vágva tálaljuk.