Rumos-vaníliás pohárdesszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Pudinghoz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- 4 dl tej
- 1 mk rumaroma
Csokiöntethez:
- 2 tk vaj
- 3-4 tk cukros kakaópor
- kevés rumaroma
Piskótához:
- 4 ek liszt
- 3 ek cukor
- késhegynyi sütőpor
- 2 ek cukor nélküli kakaópor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 2 ek tej
- 8 db babapiskóta
Elkészítése:
A kakaós piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük és mikróban 3 perc alatt elkészítjük vagy egy kicsi tepsiben megsütjük.
A csokiöntethez a felolvasztott vajat kikeverjük a cukros kakaóval és egy nagyon kevés rummal.
A tojássárgáját, vaníliás cukrot, kristálycukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felmelegítjük, a tojásos masszát pedig hozzáadjuk, folyamatosan keverjük amíg besűrűsödik, végül 1 mokkáskanálnyi rummal ízesítjük.
4 db csészébe vagy fagyikehelybe rétegezzük a széttördelt babapiskótát, a fagyikanállal gombócokat “szaggatott” kakaós piskótát, a rumos házi pudingot és a csokiöntetet.
A megmaradt 4 db babapiskótát mártsuk bele a rumos csokimázba és díszítésként használjuk fel!
Jó sütizést!
Tipp:
Nekünk a receptben megadott cukor mennyisége elegendő volt, de természetesen lehet több vagy kevesebb, ahogy a rum aroma aránya is.