Rumos-vaníliás pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

Pudinghoz:

  • 1 tojássárgája
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 1 mk rumaroma

Csokiöntethez:

  • 2 tk vaj
  • 3-4 tk cukros kakaópor
  • kevés rumaroma

Piskótához:

  • 4 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 ek cukor nélküli kakaópor
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • 2 ek tej
  • 8 db babapiskóta

Elkészítése:

A kakaós piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük és mikróban 3 perc alatt elkészítjük vagy egy kicsi tepsiben megsütjük.

A csokiöntethez a felolvasztott vajat kikeverjük a cukros kakaóval és egy nagyon kevés rummal.

A tojássárgáját, vaníliás cukrot, kristálycukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük.

A maradék tejet felmelegítjük, a tojásos masszát pedig hozzáadjuk, folyamatosan keverjük amíg besűrűsödik, végül 1 mokkáskanálnyi rummal ízesítjük.

4 db csészébe vagy fagyikehelybe rétegezzük a széttördelt babapiskótát, a fagyikanállal gombócokat “szaggatott” kakaós piskótát, a rumos házi pudingot és a csokiöntetet.

A megmaradt 4 db babapiskótát mártsuk bele a rumos csokimázba és díszítésként használjuk fel!

Jó sütizést!

Tipp:

Nekünk a receptben megadott cukor mennyisége elegendő volt, de természetesen lehet több vagy kevesebb, ahogy a rum aroma aránya is.