Hozzávalók:
Pudinghoz:
Csokiöntethez:
Piskótához:
Elkészítése:
A kakaós piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük és mikróban 3 perc alatt elkészítjük vagy egy kicsi tepsiben megsütjük.
A csokiöntethez a felolvasztott vajat kikeverjük a cukros kakaóval és egy nagyon kevés rummal.
A tojássárgáját, vaníliás cukrot, kristálycukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felmelegítjük, a tojásos masszát pedig hozzáadjuk, folyamatosan keverjük amíg besűrűsödik, végül 1 mokkáskanálnyi rummal ízesítjük.
4 db csészébe vagy fagyikehelybe rétegezzük a széttördelt babapiskótát, a fagyikanállal gombócokat “szaggatott” kakaós piskótát, a rumos házi pudingot és a csokiöntetet.
A megmaradt 4 db babapiskótát mártsuk bele a rumos csokimázba és díszítésként használjuk fel!
Jó sütizést!
Nekünk a receptben megadott cukor mennyisége elegendő volt, de természetesen lehet több vagy kevesebb, ahogy a rum aroma aránya is.