Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-meggyes szelet recept

Rumos-meggyes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 4-5 db babapiskóta
    • a megsütött piskóta kb harmadrésze
    • 5 dkg vaj
    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek meggylekvár
    • 2 ek cukor
    • rumaroma
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 ek meggybefőtt lé
    • kb fél dl meleg tej

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját, a vizet, a cukrot, az étolajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.

    Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük.

    Miután a piskótánk kihűlt, három részre vágjuk: kettő vékonyabbra és egy vastagabb körszeletre.

    A vastagabb szeletet beletépkedjük, morzsoljuk egy tálba, a töltelék többi hozzávalóival együtt (kivéve a babapiskótákat) és kenhető, de masszív masszát kell kapnunk.

    Ezzel a töltelékkel bevonjuk az egyik piskótalapot, rátesszük az összetördelt, kevés rumba vagy meggylébe mártott babapiskótákat, melyeket kissé bele is nyomhatunk a masszába, majd rátesszük a másik piskótalapot is.

    Aortánk tetejét vonjuk be a következő mázzal: 1 tojás fehérjét dolgozzunk simára 20 dkg porcukorral, majd színesítsük meg szörppel, meggylével vagy piros ételfestékkel. Nekem málnaaroma volt kéznél.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá