Rumos-meggyes szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 4-5 db babapiskóta
- a megsütött piskóta kb harmadrésze
- 5 dkg vaj
- 3 ek kakaópor
- 3 ek meggylekvár
- 2 ek cukor
- rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek meggybefőtt lé
- kb fél dl meleg tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját, a vizet, a cukrot, az étolajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük.
Miután a piskótánk kihűlt, három részre vágjuk: kettő vékonyabbra és egy vastagabb körszeletre.
A vastagabb szeletet beletépkedjük, morzsoljuk egy tálba, a töltelék többi hozzávalóival együtt (kivéve a babapiskótákat) és kenhető, de masszív masszát kell kapnunk.
Ezzel a töltelékkel bevonjuk az egyik piskótalapot, rátesszük az összetördelt, kevés rumba vagy meggylébe mártott babapiskótákat, melyeket kissé bele is nyomhatunk a masszába, majd rátesszük a másik piskótalapot is.
Aortánk tetejét vonjuk be a következő mázzal: 1 tojás fehérjét dolgozzunk simára 20 dkg porcukorral, majd színesítsük meg szörppel, meggylével vagy piros ételfestékkel. Nekem málnaaroma volt kéznél.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »