Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját, a vizet, a cukrot, az étolajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük.
Miután a piskótánk kihűlt, három részre vágjuk: kettő vékonyabbra és egy vastagabb körszeletre.
A vastagabb szeletet beletépkedjük, morzsoljuk egy tálba, a töltelék többi hozzávalóival együtt (kivéve a babapiskótákat) és kenhető, de masszív masszát kell kapnunk.
Ezzel a töltelékkel bevonjuk az egyik piskótalapot, rátesszük az összetördelt, kevés rumba vagy meggylébe mártott babapiskótákat, melyeket kissé bele is nyomhatunk a masszába, majd rátesszük a másik piskótalapot is.
Aortánk tetejét vonjuk be a következő mázzal: 1 tojás fehérjét dolgozzunk simára 20 dkg porcukorral, majd színesítsük meg szörppel, meggylével vagy piros ételfestékkel. Nekem málnaaroma volt kéznél.
Jó étvágyat mindenkinek!