Rumos-meggyes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 4-5 db babapiskóta
  • a megsütött piskóta kb harmadrésze
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek meggylekvár
  • 2 ek cukor
  • rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 ek meggybefőtt lé
  • kb fél dl meleg tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját, a vizet, a cukrot, az étolajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük.

Miután a piskótánk kihűlt, három részre vágjuk: kettő vékonyabbra és egy vastagabb körszeletre.

A vastagabb szeletet beletépkedjük, morzsoljuk egy tálba, a töltelék többi hozzávalóival együtt (kivéve a babapiskótákat) és kenhető, de masszív masszát kell kapnunk.

Ezzel a töltelékkel bevonjuk az egyik piskótalapot, rátesszük az összetördelt, kevés rumba vagy meggylébe mártott babapiskótákat, melyeket kissé bele is nyomhatunk a masszába, majd rátesszük a másik piskótalapot is.

Aortánk tetejét vonjuk be a következő mázzal: 1 tojás fehérjét dolgozzunk simára 20 dkg porcukorral, majd színesítsük meg szörppel, meggylével vagy piros ételfestékkel. Nekem málnaaroma volt kéznél.

Jó étvágyat mindenkinek!