Rózsi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár (kb 5 ek)
Tetejére
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe a tejföllel belegyúrom a kakaóport.
A két sárga lapot és a csokis lapot a tepsi hátán 180 fokon kisütöm, kb 10 perc alatt.
A krémhez a tejben elkeverem a pudingport, majd sűrűre főzöm. Langyosan hozzáadom a margarint és a porcukrot, majd kihabosítom az egészet.
Az alsó lap világos lesz, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. Erre kenem egyenletesen a pudingos krémet és befedem az utolsó lappal.
Vizet forralok, majd egy edényben ráteszem a tojásfehérjéket, hozzáadom a porcukrot és vízgőz felett elkezdem felverni. Mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadom a citromlevet is és kemény habot verek belőle.
A habot a sütemény tetejére kenem egyenletesen. A tetejét díszíthetjük olvasztott csokival is.
Másnap szeletelem.
Nézd meg videón is:
A rózsi szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »