Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsi szelet recept

Rózsi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 18 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 evőkanál tejföl

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • sárgabaracklekvár (kb 5 ek)

    Tetejére

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • pár csepp citromlé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe a tejföllel belegyúrom a kakaóport.

    A két sárga lapot és a csokis lapot a tepsi hátán 180 fokon kisütöm, kb 10 perc alatt.

    A krémhez a tejben elkeverem a pudingport, majd sűrűre főzöm. Langyosan hozzáadom a margarint és a porcukrot, majd kihabosítom az egészet.

    Az alsó lap világos lesz, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. Erre kenem egyenletesen a pudingos krémet és befedem az utolsó lappal.

    Vizet forralok, majd egy edényben ráteszem a tojásfehérjéket, hozzáadom a porcukrot és vízgőz felett elkezdem felverni. Mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadom a citromlevet is és kemény habot verek belőle.

    A habot a sütemény tetejére kenem egyenletesen. A tetejét díszíthetjük olvasztott csokival is.

    Másnap szeletelem.

     

    Nézd meg videón is:

    A rózsi szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 358 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 49 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá