Rózsi szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár (kb 5 ek)
Tetejére
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe a tejföllel belegyúrom a kakaóport.
A két sárga lapot és a csokis lapot a tepsi hátán 180 fokon kisütöm, kb 10 perc alatt.
A krémhez a tejben elkeverem a pudingport, majd sűrűre főzöm. Langyosan hozzáadom a margarint és a porcukrot, majd kihabosítom az egészet.
Az alsó lap világos lesz, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. Erre kenem egyenletesen a pudingos krémet és befedem az utolsó lappal.
Vizet forralok, majd egy edényben ráteszem a tojásfehérjéket, hozzáadom a porcukrot és vízgőz felett elkezdem felverni. Mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadom a citromlevet is és kemény habot verek belőle.
A habot a sütemény tetejére kenem egyenletesen. A tetejét díszíthetjük olvasztott csokival is.
Másnap szeletelem.
Nézd meg videón is:
A rózsi szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 16 g