Rózsi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rózsi szelet

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojássárgája
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál tejföl

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár (kb 5 ek)

Tetejére

  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe a tejföllel belegyúrom a kakaóport.

A két sárga lapot és a csokis lapot a tepsi hátán 180 fokon kisütöm, kb 10 perc alatt.

A krémhez a tejben elkeverem a pudingport, majd sűrűre főzöm. Langyosan hozzáadom a margarint és a porcukrot, majd kihabosítom az egészet.

Az alsó lap világos lesz, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. Erre kenem egyenletesen a pudingos krémet és befedem az utolsó lappal.

Vizet forralok, majd egy edényben ráteszem a tojásfehérjéket, hozzáadom a porcukrot és vízgőz felett elkezdem felverni. Mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadom a citromlevet is és kemény habot verek belőle.

A habot a sütemény tetejére kenem egyenletesen. A tetejét díszíthetjük olvasztott csokival is.

Másnap szeletelem.