Rózsi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 kanál tejföl

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár (kb 5 ek)

Tetejére

  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport.

A két sárga lapot és a csokis lapot közepes méretű tepsiben 180 fokon kisütöm.

Az alsó lap világos lesz, erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm.

A margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal és a lapra simítom. Erre jön a világos lap, majd a gőz felett felvert tojásfehérje hab.

A tetejét díszíthetem olvasztott csokival is.